Groei en ontwikkeling van mensen is waar ik het liefst mee bezig ben.

Als tiener filosofeerde ik al over de vragen van de sfinx: ‘Mens waar kom je vandaan? Wie ben je? Waar ga je naar toe?’
Op de middelbare school motiveerden exacte vakken als biologie en natuurkunde me om het leven beter te begrijpen: ik ontwikkelde een fascinatie voor de ontwikkeling van de mens; van eicel tot ouderdom.

Op de universiteit koos ik onderwerpen die aansloten op mijn nieuwsgierigheid naar de ontwikkeling van de mens. Na een master in de orthopedagogiek (2015) begon ik als zelfstandige en vervolgde zo mijn onderzoek over hoe mensen zich meer of minder ontwikkelen. Ik begeleidde leraren en schoolleiders met daarbij als richtinggevende vragen: hoe vertalen we de wetenschap over leren naar de praktijk? En hoe zorgen we ervoor dat school een plek wordt waar íeder kind en iedere professional met plezier groeit en ontwikkelt?

Het volgen van cursussen en opleidingen zoals Persoonlijk Leiderschap en het maken van wereldreizen zijn inspiratiebronnen voor me. Zo reisde ik naar de wildernis van Madagaskar, naar Indianen in Michigan, ontdekte ik de onderwaterwereld van de Filipijnen en deed trekkingen met straat- en weesjongeren in Nepal. Ik verwonder me over de vele mogelijke manieren van leven en verrijk én relativeer daarmee mijn dagelijkse doen en laten.

Ik verwonder me over de vele mogelijke manieren van leven en verrijk én relativeer daarmee mijn dagelijkse doen en laten.

Als ik aan Anaïs denk dan denk ik aan helderheid, sprankeling en wijsheid. Haar sprankelende energie werkt aanstekelijk.

MarianneOprichter van MyQuest Academy

Inspirerend mens. Mooi hoe je je passie overbrengt en zo jezelf bent en ik het gevoel heb gekregen je echt te hebben gezien – je werkt duidelijk vanuit verbinding en dat werkt!

MoniqueKunstenaar voor jonge kinderen