Een inkijk in mijn trainingen, workshops en projecten waarin ik kennis deel en praktische vaardigheden aanleer over pedagogiek, leren en ontwikkelen, organiseren en samenwerken om basisscholen en kindcentra mooier te maken.

Training voor 'jonge kind professionals'

Als specialist voor het jonge kind houd ik me graag bezig met het begeleiden van (onderbouw/opvang)teams in hoe je je ruimte en aanbod zo vormgeeft dat jonge kinderen geprikkeld worden in hun spel en uitgedaagd worden om te ontdekken en onderzoeken. In mijn training of op-maat-begeleiding in jouw team leer je inrichting, materialen én je eigen houding zo in te zetten dat je kinderen optimaal ondersteunt in hun ontwikkeling.

Ben je benieuwd naar meer?

Traject Leerplezier!

Traject Leerplezier is een kort ontwikkeltraject voor teams van scholen & kindcentra om de kracht van leerplezier te ervaren en om het je eigen te maken. Met Mark Mieras, Stef van Wickeren en Jan Fasen breng ik onze kennis en ervaring over leren en organiseren samen met het vakmanschap, de inzet en passie van de betreffende teams.

Traject Leerplezier!

Training Teamgericht Arbeidsorganisatie (TAO)

Van één leraar voor één klas naar een team van leraren, collectief verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van een groep leerlingen. Dat is de basis van het organisatiemodel waarmee Ben van der Hilst in 2019 promoveerde. Met meer plezier samen werken aan de kwaliteit van onderwijs. Afhankelijk van je vraag geef ik een enkele training of verzorg ik een begeleidingstraject op maat.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Workskop 'Laat je stem horen'

Ontdek je lichaam als instrument om krachtiger te zijn in je dagelijkse functioneren als leider of leerkracht en sta stil bij vragen als ‘wie ben jij?’, ‘waar sta jij voor?’ en ‘hoe laat je jezelf zien?’. Na deze workshop ben jij impactvoller in je communicatie omdat je weet hoe je deze congruent maakt, hoofd-hart-handen in verbinding brengt en zo anderen enthousiast maakt voor jouw bedoeling. Verrassende workshop voor tijdens studiedagen!

Meer weten?

Jij leert ons open vragen te stellen zodat de pedagogen zelf gaan nadenken en tot nieuwe inzichten en antwoorden komen

Isabelle SchoutenRegiomanager kinderopvang Den Helder

Veel dank weer voor de waardevolle training. Voel me iedere keer zo geïnspireerd en vol energie. Zin om verder aan de slag te gaan.

JodyPedagogisch coach

Je brengt een veilige setting in de trainingen waardoor er een open sfeer was waarin ik veel kon leren en me gezien voelde. Je hebt veel kennis, dat bewonder ik en inspireert me.

MandyLocatieleider

Jouw bijeenkomsten geven mij inzicht en zetten mij aan het denken. Ik onderzoek de verbinding tussen mezelf en mezelf als schoolleider en krijg praktische tools om mee aan de slag te gaan in mijn praktijk. Dat is wat ik er fijn aan vind.

NewtSchoolleider

Wereldwijde onderwijsinnovatie

Samen met Kennisland en bevlogen leraren uit HongKong werkte ik aan onderwijsinnovatie en ondersteunde een project over ‘leren buiten de school’ op de 10-14 school Spring High in Amsterdam Nieuw West.

Leerkrachtige professionals

Bij kindcentra zoals Klein Amsterdam coachte ik professionals en hielp hen zich te ontwikkelen in hun vak door coaching on the job te geven, (zelfreflectie)vragen te stellen en een leerklimaat op te zetten om zo antwoorden te vinden op actuele vraagstukken uit de klas.

Leren over leren

Bij Thomas & Charles werkte ik vanuit mijn pedagogische bril mee aan uiteenlopende projecten over ‘leren’, school of geen school. Opzoek naar waar leren plaatsvindt en hoe dat gefaciliteerd kan worden.

Agile werken

Bij Tante Lean leerde ik hoe schoolteams veel beter kunnen samenwerken met wat ‘agility’. Ik leerde teams hoe je het werkplezier en effectiviteit vergroot door simpele scrum-technieken.

Voeten in de klei bij SKDH

Na eerst zelf als pedagogisch medewerker met 0-4 jarigen gewerkt te hebben, trainde ik teamleiders en alle medewerkers in het werken vanuit het Reggio Emilia gedachtengoed in een 1,5 jaar programma: goed kijken en luisteren naar kinderen.

Stem als instrument

Bij Feniks zette ik mijn eigen fascinatie voor de stem als instrument in om hoogbegaafde drop-out jongeren in contact te brengen met hun lijf, hun dromen en drive voor het leven.

Organisaties waarmee ik met plezier samenwerk(te):